En vanlig dag på förskolan börjar kl 06.30 när de första barnen kommer. Förmiddagen fylls sedan med olika aktiviteter som drama, skapande, sång och givetvis härlig utelek.


11.00 serveras lunchen som till stor del tillagas från grunden i vårt eget kök av vår duktiga kock. Vi tycker att maten som serveras till våra barn är väldigt viktig och vi strävar efter att använda ekologiskt och närodlat i största möjliga utsträckning. Till maten erbjuds alltid en stor mängd tillbehör. Detta bidrar till en mer varierad och näringsrik kost och ger även våra barn möjligheten att prova nya spännande smaker. Söker du förskoleplats för ditt barn? Då kanske du vill komma och äta lunch med oss för att se hur vi har det? Kontakta oss så hittar vi en tid som passar.
 

Loke ska sova middag i en av våra sovlådor. Loke ska sova middag i en av våra sovlådor.

Efter lunch sover de minsta utomhus i våra fina egendesignade sovlådor. Kryper temperaturen under -15 sover de inomhus. De större barnen vilar vid behov fortsätter sedan med dagens aktiviteter och alla samlas igen till mellanmål kl 13:45. Resten av dagen består oftast av utelek och våra femåringar har då även möjlighet att gå ut och leka på skolgården. Vår förskola stänger sedan för dagen kl 17:00 men både öppningstider och stängningstider förändras efter våra medlemmars önskemål.
 

Arvid och Maria är första snöskottare på vår förskola. Arvid och Maria är första snöskottare på vår förskola.

En dag i veckan har våra blivande sexåringar aktiviteter tillsammans med de kommunala förskolornas femåringar. Detta skapar en bra gemenskap som underlättar den kommande övergången till förskoleklassen. 

Marianne - förskolechef Marianne - förskolechef
Åsa - förskolelärare Åsa - förskolelärare
Nathali - barnskötare Nathali - barnskötare
Stephanie - barnskötare Stephanie - barnskötare
Cathrin - kock Cathrin - kock

Artikel i Sundsvalls Tidning från Viljans 25-årsjubileum den  20 juni 2018.

Artikel i Sundsvalls Tidning den 9 januari 2018 med en tillbakablick till när Viljan startades